Klantcontactcenter voor energie

Bright klantcontactcenter heeft een belteam specifiek getraind in energievraagstukken. Hoge gasprijzen leiden tot een enorme vraag naar nieuwe energiecontracten, zonnepanelen, thuisbatterijen, warmtepompen en windenergie projecten. Benut uw potentieel beter met ons energie telemarketing team. Vergroot flexibel uw capaciteit.

Prijsschommelingen en verkoopacties kunnen leiden tot piekmomenten van inkomende klantenservice telefoontjes. Zoekt u een gemotiveerd callcenter team dat goed op de hoogte is van de energiemarkt? Kom in contact met het Bright klantcontactcenter. Ons team gaat voor u voortvarend aan de slag.

Moeite om goed personeel te werven? Bright klantcontactcenter biedt volop HR voordelen met een locatie in Nederland en in Macedonië voor een Engelstalig klantcontactcenter. Dankzij de lagere lonen in het buitenland kunnen wij HBO niveau medewerkers inzetten. Dit biedt financiële ruimte om de mensen goed te trainen, tijd te nemen voor klantgesprekken en een goede service te bieden.

Praktijkvoorbeelden klantcontactcenter voor energie:
  • » energiecontracten oversluiten
  • » vragen over warmtepompen, thuisaccu's en isolatie
  • » service support / storingen
  • » vragen over het energieplafond